Hur arkiverar jag en kalender som vi inte längre använder?
Verksamheter
Om du vill sluta använda en kalender men behålla ditt bokningssystem kan du ofta arkivera kalendern i stället för att radera den.
- Logga in med ett konto som har tillräcklig administratörsbehörighet.
- Öppna den aktuella kalenderns Kalenderinställningar, vanligtvis via kugghjulet.
- Leta efter avsnittet Arkivera/Radera och välj Arkivera om alternativet finns.
- Kontrollera i utloggat läge att kalendern inte längre går att boka.
En arkiverad kalender är normalt dold för bokare medan uppgifter i kalendern finns kvar. Den kan vanligtvis återaktiveras av behörig administratör.
Arkivera och radera är inte samma sak. Radering kan vara oåterkallelig och bör inte användas som en tillfällig avstängning.
Om du betalar för exempelvis två kalendrar men framöver bara behöver en, kontrollera även tjänstepaketet vid nästa förnyelse. Att arkivera en kalender innebär inte säkert att abonnemangets pris eller avtalade kalenderantal ändras automatiskt. Kontakta Bokas support om kalenderantalet behöver justeras.
Har du framtida bokningar i kalendern ska du först kontrollera hur de berörda kunderna ska hanteras.
Hittade du inte svaret?
Vi hjälper dig gärna. Kontakta oss